www.sanilesyabedava.tr.gg

www.sanilesyabedava.tr.gg sitesinin devamı !
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Bronz VIP kart
Ptsi Eyl. 13, 2010 3:28 pm tarafından Admin

» Açılacak kütüphane !
C.tesi Eyl. 11, 2010 5:56 pm tarafından serkan-onur

» john cena ws reymisterıo kafes macı
C.tesi Eyl. 11, 2010 5:54 pm tarafından serkan-onur

» Sanalika 8. caddemiz
C.tesi Eyl. 11, 2010 5:53 pm tarafından serkan-onur

» sanalika sanil sikintisi
Çarş. Eyl. 08, 2010 10:02 am tarafından mersin2010

» işte Sanalika Yöneticisinin Evi !
Çarş. Eyl. 08, 2010 9:16 am tarafından mersin2010

» Sanalika Aşk'ı- Memnu Olayı
Cuma Ağus. 27, 2010 5:04 pm tarafından cancawse

» Bronz vip kart ödüllü yarışma
Cuma Ağus. 27, 2010 11:45 am tarafından ultimatom95

» AŞIKLARA BALONCU KENDİ DÜNYASINDA KIŞI YAŞIYOR
Cuma Ağus. 27, 2010 11:41 am tarafından ultimatom95

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

Paylaş | 
 

 zeytın yaglı lahana dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gta_djx
Uzman Çavuş
Uzman Çavuş


Mesaj Sayısı : 112
Kayıt tarihi : 12/08/10

MesajKonu: zeytın yaglı lahana dolması   Ptsi Ağus. 16, 2010 2:25 pm

Malzeme :

1 adet orta büyüklükte lahana,
2 bardak pirinç,
1 bardak zeytinyağı.
5*6 adet soğan,
2 adet limon.
Tuz,
baharatlar (Nane, maydanoz, dereotu, 1 kaşık fıs-1 kaşık üzüm).



Yapılışı :

Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız. Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız. Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklarını ayırınız. Bir tencereye soğanları soyup yemek soğanı şeklinde doğrayınız. Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. Yağını da koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşir.ceye kadar kavurunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.. Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflanıncaya kadar kavurunuz.. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz. Ateşten alınca baharatlarını maydanoz nane, dereotunu kıyarak koyunuz. Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız. Tencerenin dibine maydanoz, nane saplarım koyunuz. Lahana yaprakların, istediğiniz büyüklükte kesiniz. Kesilen yaprakları kâfi miktar iç koyup sık.şt.rmadan kapatıp sarınız. Tencereye muntazam dizip üstlerini lahana yapraklar.yla kapatınız Kafi m.ktar su ve yarım limon suyu koyup yapraklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
zeytın yaglı lahana dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.sanilesyabedava.tr.gg :: Hertelden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: