www.sanilesyabedava.tr.gg

www.sanilesyabedava.tr.gg sitesinin devamı !
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Bronz VIP kart
Ptsi Eyl. 13, 2010 3:28 pm tarafından Admin

» Açılacak kütüphane !
C.tesi Eyl. 11, 2010 5:56 pm tarafından serkan-onur

» john cena ws reymisterıo kafes macı
C.tesi Eyl. 11, 2010 5:54 pm tarafından serkan-onur

» Sanalika 8. caddemiz
C.tesi Eyl. 11, 2010 5:53 pm tarafından serkan-onur

» sanalika sanil sikintisi
Çarş. Eyl. 08, 2010 10:02 am tarafından mersin2010

» işte Sanalika Yöneticisinin Evi !
Çarş. Eyl. 08, 2010 9:16 am tarafından mersin2010

» Sanalika Aşk'ı- Memnu Olayı
Cuma Ağus. 27, 2010 5:04 pm tarafından cancawse

» Bronz vip kart ödüllü yarışma
Cuma Ağus. 27, 2010 11:45 am tarafından ultimatom95

» AŞIKLARA BALONCU KENDİ DÜNYASINDA KIŞI YAŞIYOR
Cuma Ağus. 27, 2010 11:41 am tarafından ultimatom95

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

Paylaş | 
 

 fırında bıber dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gta_djx
Uzman Çavuş
Uzman Çavuş


Mesaj Sayısı : 112
Kayıt tarihi : 12/08/10

MesajKonu: fırında bıber dolması   Ptsi Ağus. 16, 2010 2:00 pm

Malzemeler:
1 kg.dolmalık biber
1/2 kg.yağsız kıyma
1,5 su bardağı pirinç
2 soğan
5 domates
1 çorba kaşığı salça
Maydonoz
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Bütün iç malzemeyi bir kapta karıştırıyorsunuz. İsterseniz biraz zeytinyağı ekleyebilir yada yarım yağlı kıyma kullanabilirsiniz. Ben dolmanın içinde yağsız kıyma kullandım. Benim alışık olduğum bir tat çünkü annem de kıymalı yemeklere hiç yağ koymaz.

Daha sonra iç malzemeyi, yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz biberlerin içine dolduruyorsunuz. Üstünüde bir dilim domatesle kapatıyorsunuz. Biber dolmalarını tepsiye dizdikten sonra 2 bardak salçalı suyu tepsiye döküyorsunuz. O gün misafirler geldiği için salçalı suya biraz zeytinyağı ekledim. Hiç yağsız da yapılabilir. Ben normal pirinç kullandım. Kepekli pirinçle daha önce dolma denemiştim. Pişme süresi daha uzun oluyor. Acelem olduğu için normal pirinci tercih ettim.

Fırında 200 derecede 1 saat kadar pişti. Süreyi ve dereceyi kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
fırında bıber dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.sanilesyabedava.tr.gg :: Hertelden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: